Archiv článků

  • 09.11.2010 Národní pouť do Říma jako projev vděčnosti

    Národní pouť do Říma jako projev vděčnosti

    V pondělí krátce po sedmnácté hodině odjeli poutníci z litoměřické diecéze autobusem na Národní pouť do Říma, která se koná ve dnech 9. – 11. listopadu 2010 jako poděkování Svatému otci za jeho návštěvu v ČR. Možnost cestování autobusem z Litoměřic využilo čtyřicet devět poutníků včetně pěti kněží.
    Přečíst
  • 04.11.2010 Vzpomínka na zemřelé na hřbitově

    Vzpomínka na zemřelé na hřbitově

    U hlavního kříže na Městském hřbitově v Litoměřicích 2. listopadu 2010 vzpomněl v krátké promluvě k přítomným a ve společné modlitbě za duše v očistci biskup Jan Baxant na všechny zemřelé.
    Přečíst
  • 03.11.2010 Vzpomínka na všechny věrné zemřelé

    Vzpomínka na všechny věrné zemřelé

    V katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích byla 2. listopadu 2010 mše svatá za všechny věrné zemřelé. Hlavním celebrantem byl biskup Jan Baxant.
    Přečíst
  • 02.11.2010 Poutní slavnost

    Poutní slavnost

    V děkanském kostele Všech svatých v Litoměřicích se v pondělí 1. listopadu 2010 konala poutní mše svatá s poděkováním za opravu kostela. Mši svatou celebroval biskup Mons. Jan Baxant, spolu s ním generální vikář P. Stanislav Přibyl CSsR, R.D. Józef Széliga, P. Jiří Hladík OCr., R.D. Karel Havelka a R.D. Roman Depa.
    Přečíst
  • 02.11.2010 Biblický impulz

    Biblický impulz

    Biblický impulz dává studentům možnost poznat věřící spolužáky Biblický impulz je ekumenický projekt, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, aniž by o své víře věděli, a zároveň prohloubit jejich vztah k Bibli. Projekt probíhal celý říjen, nyní je organizátory prodloužen ještě do konce listopadu.
    Přečíst
  • 01.11.2010 Mše svatá za letos zesnulé kardinály a biskupy

    Mše svatá za letos zesnulé kardinály a biskupy

    Ve čtvrtek 4. listopadu 2010 v 11.30 hodin bude Svatý otec Benedikt XVI. předsedat mši svaté ve Svatopetrské bazilice, slavené spolu se členy kolegia kardinálů za kardinály a biskupy, kteří zemřeli v průběhu roku.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Dušičková pobožnost

    Dušičková pobožnost

    V úterý 2. listopadu 2010, v den Památky všech věrných zemřelých bude v 15.00 hodin na Městském hřbitově v Litoměřicích Dušičková pobožnost, kterou povede biskup Jan Baxant.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Vzpomínka na všechny věrné zemřelé – Dušičky

    Vzpomínka na všechny věrné zemřelé – Dušičky

    Biskup Jan Baxant bude v úterý 2. listopadu 2010 v 7.30 hodin, v den Památky všech zesnulých, v litoměřické katedrále sloužit mši svatou za duše v očistci.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Pozvánka na poutní slavnost

    Pozvánka na poutní slavnost

    Římskokatolická farnost – děkanství u Všech svatých v Litoměřicích srdečně zve na poutní mši svatou, kterou bude sloužit Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, za účasti generálního vikáře litoměřické diecéze P. Stanislava Přibyla CSsR v pondělí 1. listopadu 2010 od 18 hodin v děkanském kostele Všech svatých na Mírovém náměstí v Litoměřicích.
    Přečíst
  • 27.10.2010 Kněží litoměřické diecéze se setkali na kněžském dni

    Kněží litoměřické diecéze se setkali na kněžském dni

    V úterý 26. října proběhl v Diecézním domě kardinála Trochty letošní druhý kněžský den. Při této příležitosti se setkalo více než 90 kněží a jáhnů litoměřické diecéze.
    Přečíst
  • 27.10.2010 Jan Baxant navštívil Zlatou Olešnici

    Jan Baxant navštívil Zlatou Olešnici

    U příležitosti oslavy pátého výročí otevření nově vybudované budovy sokolovny a obecního úřadu ve Zlaté Olešnici navštívil v sobotu 23. října litoměřický biskup Mons. Jan Baxant tuto obec v Jizerských horách a požehnal obecní prapor.
    Přečíst
  • 26.10.2010 Týdenní stacionář pro seniory

    Týdenní stacionář pro seniory

    Farní charita v Litoměřicích nabízí typ odlehčovací služby - Týdenní stacionář v Domově na Dómském pahorku. Je určen osobám, které pečují o své seniory ve věku od 65 let. V době své přechodné nepřítomnosti, mohou této služby využít.
    Přečíst