Archiv článků

  • 06.06.2011 Litoměřické varhanní léto 2011

    Litoměřické varhanní léto 2011

    21. ročník mezinárodního hudebního festivalu Litoměřické varhanní léto začíná již příští týden, ve středu 15. června 2011. Všechny koncerty se budou konat v katedrále sv. Štěpána na Dómském náměstí v Litoměřicích od 19 hodin.
    Přečíst
  • 03.06.2011 Požehnání kaple ve Svahové

    Požehnání kaple ve Svahové

    V pátek 3. června požehnal litoměřický biskup Mons. Jan Baxant renovovanou kapli v obci Boleboř – Svahová.
    Přečíst
  • 03.06.2011 Litoměřický biskup přijel na přátelskou návštěvu Libereckého kraje

    Litoměřický biskup přijel na přátelskou návštěvu Libereckého kraje

    Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant přijel ve čtvrtek 2. června na pozvání hejtmana Stanislava Eichlera na přátelskou návštěvu Libereckého kraje. Setkal se s hejtmanem v sídle Libereckého kraje, prohlédl si město Liberec z vyhlídky v 17. patře budovy, setkal se s primátorkou Liberce Martinou Rosenbergovou a jejími náměstky a poobědval na Ještědu.
    Přečíst
  • 03.06.2011 Katedrála sv. Štěpána a její věž v pořadu Českého rozhlasu Sever

    Katedrála sv. Štěpána a její věž v pořadu Českého rozhlasu Sever

    Český rozhlas Sever odvysílá v cyklu „Přijeli jsme k vám“ pořad o katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích a její věži. Premiéra pořadu se vysílá v sobotu 4. června 2011 od 10.05 do 11.00 hodin, repríza v pondělí 6. června od 20.00 do 21.00 hodin. S redaktorem Davidem Hertlem natáčel probošt litoměřické katedrální kapituly J. M. can. Jiří Hladík O.Cr. a archivář Biskupství litoměřického Mgr. Martin Barus.
    Přečíst
  • 03.06.2011 Noc kostelů v Dubí

    Noc kostelů v Dubí

    Kostel Panny Marie v Dubí se v letošním roce zařadil k mezinárodnímu projektu „ Noc kostelů“, jehož cílem je otevřít široké veřejnosti kostel netradičním způsobem.
    Přečíst
  • 03.06.2011 Noc kostelů 2011 na Dlouhém Mostě

    Noc kostelů 2011 na Dlouhém Mostě

    Poté, co jsem poprvé zaslechla název akce Noc kostelů, mě bezděčně napadlo, že noc strávená v osamělém tmavém a chladném chrámě nemusí být úplně nutně pro každého tou nejpříjemnější představou. Ti z Vás, kteří se ale Noci kostelů sami zúčastnili – a měli jsme k tomu letos příležitost už podruhé, mají však jistě zcela jinou zkušenost.
    Přečíst
  • 02.06.2011 Vedoucí diecézních katechetických center se pracovně setkali v Litoměřicích

    Vedoucí diecézních katechetických center se pracovně setkali v Litoměřicích

    Vedoucí diecézních katechetických center z celé České republiky, jejich nejbližší spolupracovníci, zástupci katechetické sekce ČBK a teologických fakult se sešli ve dnech 31. května a 1. června 2011 v Diecézním domě kardinála Trochty v Litoměřicích, aby prodiskutovali téma týkající se katecheze ve farnostech. Setkání se rovněž zúčastnil litoměřický biskup Mons. Jan Baxant, předseda komise pro katolickou výchovu při ČBK.
    Přečíst
  • 02.06.2011 První mše svatá ke cti blahoslaveného Jana Pavla II.

    První mše svatá ke cti blahoslaveného Jana Pavla II.

    Mons. Jan Baxant celebroval ve středu 1. června 2011 v kostele Všech svatých v Litoměřicích mši svatou na poděkování za blahořečení Jana Pavla II.
    Přečíst
  • 02.06.2011 Rozloučení s arcibiskupem Karlem Otčenáškem

    Rozloučení s arcibiskupem Karlem Otčenáškem

    Rozloučení se zesnulým arcibiskupem Mons. Karlem Otčenáškem se uskuteční při pontifikální bohoslužbě v pátek 3. června 2011 v 10 hodin v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Mši svatou bude celebrovat královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál, homilii pronese pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka OP a pohřební obřady povede pomocný královéhradecký biskup Mons. Josef Kajnek.
    Přečíst
  • 02.06.2011 Slavnost Nanebevstoupení Páně

    Slavnost Nanebevstoupení Páně

    Dnes, ve čtvrtek 2. června 2011, slaví církev slavnost Nanebevstoupení Páně. Jde o událost, která se stala 40 dní po Ježíšově vzkříšení. Podobně jako vzkříšení má i nanebevstoupení zásadní význam v životě křesťanů.
    Přečíst
  • 02.06.2011 Setkání pastoračních asistentů v Litoměřicích a Liberci

    Setkání pastoračních asistentů v Litoměřicích a Liberci

    Generální vikář P. Stanislav Přibyl CSsR se setkal ve středu 18. a 25. května 2011 v Diecézním domě kardinála Trochty v Litoměřicích a na arciděkanství v Liberci s pastoračními asistenty působícími ve farnostech litoměřické diecéze.
    Přečíst
  • 02.06.2011 Poděkování organizačním týmům Noci kostelů v litoměřické diecézi

    Poděkování organizačním týmům Noci kostelů v litoměřické diecézi

    Noc kostelů, která proběhla v pátek 27. května 2011, přilákala opět mnoho návštěvníků toužících zažít něco výjimečného. Největší odměnou pro pořadatele byl mnohdy překvapivý zájem ze strany nočních poutníků - ve 136 kostelech, kaplích a modlitebnách litoměřické diecéze bylo zaznamenáno více než 23 tisíc návštěvnických vstupů. Několikaměsíční úsilí tak bylo odměněno nad očekávání úspěšným průběhem celé akce.
    Přečíst